RECENZE SALOMON HUCK KNIFE

09.11.2021 | Snowboarding | Martin Poppr

MINULOU SEZÓNU JSME TOHO URČITĚ NENAJEZDILI TOLIK, KOLIK BYCHOM SI BÝVALI PŘÁLI. PŘESTO JSME NEMOHLI NEVYRAZIT ASPOŇ OTESTOVAT SVOU NOVOU VÝBAVU - SNOWBOARDY A SNOWBOARDOVÉ VÁZÁNÍ SALOMON. SICE JSME SI MUSELI MEDVĚDÍN VYŠLÁPNOUT, ALE ZA SVEZENÍ NA NOVÉM SNOWBOARDU A KE VŠEMU JEŠTĚ V PRAŠANU TO URČITĚ STÁLO. VYRAZILI JSME VE DVOU - MARTIN A TOMÁŠ. OBA LEKTOŘI APUL A OBA SE STEJNOU KOMBINACÍ PRKNA A VÁZÁNÍ.

SALOMON HUCK KNIFE 2020/21

HUCK KNIFE twinové prkno do snowparku, ale díky středně tvrdému camberu je to natolik univerzální snowboard, že se osvědčí i na sjezdovce při carvingu nebo v prašanu. O freestylu na sjezdovce samozřejmě ani nemluvě.

SALOMON HIGHLANDER 2020/21

HIGHLANDER je 2. nejtvrdší vázání v sortimentu SALOMON. Spíše než na freestyle je určeno na allmountain ježdění. Pro přiznivce tvrdších bot a tvrdšího vázání je to však dobrá volba i do snowparku. Týmoví jezdci SALOMON, kteří jezdí slopestyle, používají toto vázání, protože potřebují naprostou kontrolu ve vysokých ryhlostech.

Zajímavá je na tomto vázání technologie ShadowFit, která kombinuje flexibilní část baseplatu obepínající patu boty s kevlarovým systémem zajišťujícím vysokou responzibilitu celého vázání, hlavně při pohybu z hrany na hranu.

TOMÁŠ O SVÉM KOMPLETU:

"Salomon HUCK KNIFE 158W + vázko HIGHLANDER - u tohoto kompletu mě mile překvapila nízká hmotnost, přesto však zůstala zachována kvalita použitých materiálů. HUCK KNIFE je “true twin” deska, takže ideál pro freestyle ježdění, kdy kombinuju jízdu na normál a na switch. Vyhovuje mi a baví mě prohnutí “quad camber”, díky kterému se snowboard chová na odrazech, dopadech, ale i v obloucích stabilně a čistě. S tímhle prknem si užívám zábavu jak v parku, tak při “pisten freestylu”, nebo jen tak při cruisování po sjezdovce. Tuto desku bych doporučil středně pokročilým až pokročilým riderům, kteří v parku nevynechají žádný skok ani rail. Vyhledávání side hitů, rádiusy, pressy a buttering - to je přesně zábava pro SALOMON HUCK KNIFE!"

Vystoupali jsme na Medvědín a šlo se na věc. Všude bylo netknutých 20 cm prašanu, takže jsme mohli jet kudykoliv a všude to bylo super. Vzít si nové prkno do prašanu je vlastně fajn, zvyká se v něm na něj velmi dobře. Při jízdě se tolik nehraní a prašan vše tlumí do příjemného plutí. Ne že by byla potřeba s tímto novým kompletem cokoliv kompenzovat. V prašanu se chová dostatečně živě, aby se s ním dobře pumpovalo nohama, zároveň ale i stabilně.

Po prašanu přišla řeč na trochu freestylu na cestě, která už byla trochu projetá. Triky na videu jsou všechno první pokusy, Nebylo potřeba nic opakovat, protože komplet se chová přesně jak má, je předvídatelný a na jezdce nečekají žádná nepříjemná překvapení. Na závěr ježdění přeskok závory. Prkno je trochu tvrdší, takže je potřeba ho nejdřív prošlápnout. Po pár dnech ježdění však už vysílá ollie až do nebes.