APUL JEDE ZA POLÁRNÍ KRUH

18.09.2022 | Aktuality | Michael Turek

JEDNOU ZA ČTYŘI ROKY SE NĚKDE VE SVĚTĚ TAM, KDE JSOU HORY A KDE SE DAŘÍ SNOWSPORTS, SEJDE INSTRUKTORSKÁ SMETÁNKA Z CELÉHO SVĚTA. TÝDEN SE RADÍ, PŘEDNÁŠEJÍ, VYMĚŇUJÍ SI NÁZORY, LYŽUJÍ, TELEMARKUJÍ, BĚŽKUJÍ A SNOWBOARDUJÍ. TENTO INSTRUKTORSKÝ SVÁTEK SE PŘIBLÍŽIL A KONCEM BŘEZNA 2023 SE FINSKÉ LEVI STANE NA TÝDEN STŘEDOBODEM SVĚTA SPORTŮ NA SNĚHU.

Historie kongresů INTERSKI sahá celkem hluboko do 20. století. První kongres se konal v roce 1951 v rakouském Zurs. Ten zatím poslední je naplánován za polární kruh na konec příští sezony. APUL již od svého vzniku, počátkem 90. let pravidelně posílá menší nebo větší výpravy svých zástupců, aby spolu s dalšími českými zástupci reprezentovali Českou Republiku. Nejinak tomu bude i v březnu příštího roku. Po minulé jarní kongresové misi v březnu 2019, která nás zavedla do bulharského Pamporova, pojedou zástupci APUL do přece jen trochu tradičnější zimní destinace. Levi je největším a nejznámějším finským resortem. Že vám ten název něco říká? Ano, jezdí se tam každý rok světový pohár ve slalomu. A vítěz dostane soba. Lektoři APUL ale do Finska nejedou za obdivováním severské fauny. Jedou nasbírat co největší množství poznatků, zkušeností, novinek a trendů. A to proto, aby se sami posouvali ve svých dovednostech a aby vás, členy APUL, mohli na kurzech ještě lépe a kvalitněji vzdělávat.

APUL tým pro INTERSKI 2023 bude tvořit těchto devět profesionálů: David Špunda, David Pražák, Tomáš Gatnar, Michal Kašpárek, Marek Kolář, Nikol Novotná, Jana Hoffmannová, Pavla Turková a Michael Turek.

Všichni výše zmínění budou vděčni za jakoukoliv vaši podporu, kterou můžete vyjádřit v právě probíhající kampani HitHit. Cesta do Finska a celý kongres je velmi nákladná záležitost. APUL, jako naše mateřská organizace, nám s pokrytím části nákladů pomůže, ale podstatnou část musíme zafinancovat sami. Všem děkujeme za podporu.

Brzy na viděnou na některém z podzimních nebo zimních kurzů APUL.