AŽ SE ZIMA ZEPTÁ ...

13.07.2020 | Lyžování | Nikol Novotná

... ANEB I V LÉTĚ PRACOVNĚ.

PROTOŽE APUL ANI V LÉTĚ NEZAHÁLÍ A PROTOŽE CHCEME BÝT STÁLE LEPŠÍ A LEPŠÍ, SEŠLI JSME SE V HOJNÉM POČTU 20 LEKTORŮ NA LETNÍM LEKTORSKÉM SEMINÁŘI APUL.

Náš cíl byly Rychlebské stezky. Kromě technického cyklo-workshopu a objevování krás místních trailů v režii naší lektorky Janinky Hoffmanové a jejího partnera Luďka jsme se 3 dny intenzivně zabývali přednáškami a jejich novým kabátem, náplněmi kurzů, nabídkou zbrusu nových workshopů a řadou dalších skvělých věcí pro nadcházející sezónu. Rovněž jsme se zúčastnili sportovně-psychologického workshopu pod vedením PhDr. Tomáše Gurského na téma “skupinová dynamika”. Na všech zúčastněných bylo v průběhu celého semináře cítit, jak moc se na zimu těšíme a jak moc nám chybí sníh a zatáčky.

Tvůrčí tým složený z několika lyžařských lektorů APUL pracuje intenzivně na tvorbě nového materiálu - SNOWSPORT MANUAL - Červené knihy, která bude pokračováním Modré knihy lyžování (objednat můžete zde). Kniha bude cílit na pokročilé porozumění technického konceptu lyžování, výuky a analýzy.  Obsahově se bude dotýkat i tématu fyziologie lyžaře, biomechaniky, lavinové problematiky, demo lyžování a úvodu do závodní techniky. Zkrátka vše to, co nabízíme na kurzech vyšších úrovní. Kurzisté se s první verzí knihy budou moci potkat již na podzim 2020. Obě knihy budou dohromady společně pokrývat všechny úrovně lyžařských kurzů APUL.

APUL je dlouhodobě nejúspěšnější a největší organizace ve vzdělávání instruktorů zimních sportů v České republice. Za tímto smělým tvrzením však stojí poctivá práce našich profesionálních lektorů, kteří se skutečně touto skvělou prací na sněhu živí, někteří dokonce až 10 měsíců v roce. Navzdory tomu, že letošní koronakrize mnohým z nich překazila plány na lyžování v létě, lektoři neztratili chuť pracovat. Připravujeme nové materiály, ladíme formu na zimu a společně tvoříme funkční know-how, které je vždy konsenzuálním výsledkem týmových diskuzí a zkušeností. Všechny lektorské sbory APUL těží nejen z tuzemských zkušeností, ale především z těch zahraničních a všichni lektoři se těší jak budou radost z pohybu na sněhu předávat dál.