PÁR NOVINEK KE KONCI ROKU 2020

07.12.2020 | Lyžování | Michael Turek

MÉNĚ ČASU NA SNĚHU PRO NÁS ZNAMENÁ VÍCE ČASU NA PLÁNOVÁNÍ A PRÁCI NA VÝUKOVÝCH MATERIÁLECH. POJĎME SE SPOLEČNĚ PODÍVAT NA NĚKOLIK NOVINEK, KTERÉ JSOU PLODY TVŮRČÍHO LÉTA A PODZIMU NAŠEHO LEKTORSKÉHO SBORU.

SNOWSPORT MANUAL Červená kniha

Na podzim tohoto roku spatřilo světlo světa prvních několik kapitol nové publikace SNOWSPORT MANUAL Červená kniha. Od roku 2019 pracuje tým lyžařských lektorů APUL na tomto materiálu, který by měl svým obsahem pokrýt obsah druhé (té vyšší) poloviny kurzů APUL. Kromě samotného technického konceptu pokročilého lyžování (na sjezdovce i mimo ni) se čtenář bude moci seznámit s pokročilejší metodou analýzy, výukovým konceptem pro pokročilé lyžování a také třeba s tématem lyžování ve formacích, úvodem do závodního tréninku, lavinovou problematikou nebo třeba s funkční lyžařskou anatomií a fyziologií.

Během zimy budou mít kurzisté vyšších kurzů APUL možnost pracovat s první verzí publikace, která bude jakýmsi vydáním nula, nefinální demo-verzí pouze pro sezonu 2020/2021. Po sběru kritických a tvůrčích poznámek od lektorského kolektivu i kurzistů bude kniha ve své finální podobě vydána na podzim 2021. Můžeme se těšit na osvědčenou klasiku v podobě kvalitní kroužkové vazby a samozřejmě i na verzi elektronickou.

APUL MERCH

Pro hrdé apuláky máme letos připraveno něco skutečně speciálního. Během léta jsme s grafikem trochu zapracovali na nové podobě APUL merchandise. V E-SHOPU máme k objednání nové verze cool triček a mikin, nákrčníků a kšiltovek. Vše je laděné do pohody, moderního a svěžího designu i střihu. Potisk s tématem zimního instruktorského hashtagu a horského motivu je graficky citlivě zpracován a všichni členové APUL se můžou patřičně vymódit.

Mysleli jsme i na snowboarďáky a snowboarďačky, takže jsme připravili i kšiltovky, trička, mikiny a nákrčníky s brandem ČESKÁ SNOWBOARDOVÁ ŠKOLA.

A máme i něco málo pro naše malé lyžaře, takže na našich tričkách ožije opičák APU, maskot Dětské zimní ligy.

NA SNĚHU

Co máme přichystáno přímo na sníh? První novinkou pro rok 2021 je přípravný kemp pro budoucí kurzisty B, který reflektuje ne vždy dostatečnou připravenost a rozježděnost kurzistů B na začátku kurzu. Další novinkou je přípravný Race kemp, kde během tří dnů osvěžíme závodní návyky a trošku otlučeme těla od branek. Tím ale výčet letošních novinek nekončí. Také pro vás připravujeme tematické workshopy v Krkonoších, které povedou ti nejzkušenější lektoři. Tematicky budou pokrývat celou škálu lyžařských témat. Můžete se těšit třeba na workshop zaměřený na pokročilé dynamické lyžování nebo workshop se zaměřením na výukové tipy a triky.

Snad brzy na viděnou na kopci, čekáme na vhodné epidemiologické podmínky pro uspořádání našich kurzů.

METODICKÁ KOMISE APUL

Zjistili jsme, že složení Metodické komise APUL není mezi členy dostatečně známo, a proto dodatečně uveřejňujeme její aktuální složení.

  • Janinka Hoffmanová
  • Martin Knot
  • Tomáš Horáček
  • Jiří "Merlin" Špetla
  • Michal Kašpárek

A malé připomenutí, co to vlastně je Metodická komise APUL. Zjednodušeně řečeno jsou to lidé zodpovědní za akutuální části technického a výukového konceptu APUL. Tito lidé jsou tedy hlavní tvůrčí silou, která určuje šměřování APULu.