APUL HOSTEM PODCASTU "TUPÝ HRANY"

16.08.2022 | Snowboarding | Pavla Turková

SNOWBOARDOVÁ LEKTORKA PÁJA TURKOVÁ BYLA HOSTEM PODCASTU TUPÝ HRANY A ŘEČ BYLA HLAVNĚ O LEKTOROVÁNÍ, PRÁCI INSTRUKTORA SNOWBOARDINGU/LYŽOVÁNÍ A PROJEKTECH, KTERÉ DĚLÁ ČESKÁ SNOWBOARDOVÁ ŠKOLA.

TUPÝ HRANY je podcast nejen o lyžování, ale i o všem, co se kolem hor, akčních sportů a vlastně všeho možnýho šustne. Je provozován freeskiery Šimonem Bartíkem a Tomášem Kroczkem. Anotace rozhovoru je níže, nejlépe však uděláš, když si vše poslechneš na vlastní uši na YT nebo na některé z podcastových platofrem.

Pája Turková: Jako instruktorka jsem objela svět. / Tupý hrany #53

Pája je jedním z hlavních strůjců projektu Česká snowboardová škola, a tak hlavní téma bylo jasný - jak správně učit lidi snowboardovat. Řešili jsme, co všechno být instruktorem obnáší, jak je občas těžký komunikovat s lidmi, kam všude se díky tomu můžeš podívat a nebo třeba jakou věkovou skupinu Pája učí nejraději. Pája je taky jediná holka vlastnící nejvyšší snowboardovou instruktorskou licenci APUL A - jak ji můžeš získat a co všechno musíš ovládat, abys ji moh mít taky - no poslouchej. V rámci Český snowboardový školy se taky koná Projekt Kaprun, kterej funguje zároveň jako freestyle kemp a chystá se už několikátej ročník, kam se můžeš přihlásit a nás zajímalo, co všechno tahle sranda nabízí.

Pája ale snowboardingem rozhodně nekončí! Učí taky na lyžích nebo je hodně dobrá na wakeboardu, takže jsme v druhý části dali přednost létu a dozvěděli, jak jsou na tom naše wakeparky, česká scéna ve světě a jak to má Pája se závoděním. Je víc snowboardistka nebo wakeboardistka? Klikej na www.herohero.co/tupyhrany a dozvíš se to! Chceš se taky stát instruktorem a strávit zimu na horách? Mrkni na https://www.apul.cz/stan-se-instruktorem/, kde najdeš veškerý info.

Poslouchej na všech podcastových platformách