SNOWBOARDOVÉ VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ

31.03.2017 | Snowboarding | Šimon Svoboda

VYHLAŠUJEME VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ DO SNOWBOARDOVÉHO LEKTORSKÉHO SBORUAPUL NA NADCHÁZEJÍCÍ DVĚ SEZÓNY (2017/18 A 2018/19). POKUD MÁTE ODPOVÍDAJÍCÍ VZDĚLÁNÍ, ZKUŠENOSTI A ZÁJEM, POSÍLEJTE VYPLNĚNÉ PŘIHLÁŠKY A CV NA e-mail: snowboarding@seznam.cz

​Přihlášky jsou ke stažení zde.

Náš lektorský sbor funguje ve dvouletých cyklech. Po této sezóně vyprší stávajícím členům smlouva, a proto vypisujeme výběrové řízení do kterého se můžete přihlásit a stát se tak členem našeho teamu. Lektorský sbor APUL stál u zrodu jedinečného projektu Česká snowboardová škola, který koordinuje spolupráci napříč asociacemi (APUL, Czech snowboarding, Czech snowboardcross team) v oblasti vzdělávání. Práce v lektorském sboru sebou přináší šanci zapojit se do tohoto projektu a spolupracovat s nejpovolanějšími lidmi v oblasti snowboardingu na území ČR.

Hledáme lidi, kteří žijí snowboardingem a mají znalosti a zkušenosti, které chtějí předávat dále. Zájemci by se měli aktivně pohybovat ve světě snowboardingu jako instruktoři, lektoři, trenéři nebo guidi. Práce v lektorském sboru obnáší povinnou účast na třídenním semináři před sezónou, který bude s největší pravděpodobností na konci listopadu na Monínci. Náklady na tento seminář jsou základnímu lektorskému teamu kompletně hrazeny. Další povinností je mít čas v první polovině prosince na odučení kurzů. Během sezóny jsou pak další kurzy, které už nevyžadují tolik lektorů najednou, a tudíž jsou časové možnosti více flexibilní a záleží na dohodě mezi lektory. Na začátku prosince je však nutností být k dispozici k odučení jednoho z kurzů!!!

Práce v lektorském sboru nabízí šanci se profesně rozvíjet a podílet se na vývoji výuky snowboardingu. Náš pohodový kolektiv je plný snowboardových nadšenců a zajímavých lidí. Za práci v lektorském sboru dostanete snowboard a vázání, které vám budou zapůjčeny po dobu vaší činnosti. Dále dostanete bundu a kalhoty, které vám budou rovněž zapůjčeny po dobu vaší činnosti. Dostane možnost se bezplatně zúčastnit semináře s nejlepšími českými instruktory. Budete mít nárok na čerpání výhod pro členy APUL. Za odučený den na kurzu dostanete až 1600kč plus diety a peníze za přednášky.

Hlavní lektorský sbor – 8-10 lidí, výhody a povinnosti popsané výše

  • Minimálně 4 sezóny zkušeností s výukou snowboardingu
  • Dosažená úroveň APUL B případně licence na stejné úrovni
  • Čas zúčastnit se semináře a odučit kurz v prosinci
  • Aktivní znalost cizího jazyka (AJ případně NJ) – schopnost vyučovat v cizím jazyce a vést semináře
  • Jezdecké schopnosti – Nutné především demonstrace jízd pro úroveň C a celkové jezdecké schopnosti

Externí lektorský sbor – tento sbor bude úzce spolupracovat s hlavním lektorským sborem. Jeho členové budou mít na starosti školení instruktorů ve spolupracujících asociacích a školách. Výhody a povinnosti budou vyplývat z dohody mezi APUL a danou organizací.

  • Nominace domovskou asociací či školou
  • Účast na semináři
  • Schopnost vystupování a srozumitelný přednes
  • Jezdecké schopnosti demonstrovat jízdy po úroveň C

Hodnocení uchazečů

Externí lektoři musí pouze splnit podmínky. Počet spolupracujících není omezen.

Hlavní lektorský sbor bude hodnocen bodovým systémem.

  • Počet odučených sezón: Sezóna/1 bod
  • Počet odlektorovaných kurzů: Kurz C/1 bod, Kurz B/2body
  • Licence: Minimum APUL snb B, kurzy APUL navíc – kurz/1bod, první pomoc/1bod, další vzdělání vysoké školy a další kurzy budou posouzeny individuálně.
  • Sportovní background: hodnoceno individuálně
  • Jezdecké schopnosti: hodnoceno individuálně – primárně nás zajímá demonstrace jízd C (škála 1-10)
  • Jazykové schopnosti: minimum jeden jazyk (AJ nebo NJ), každý další světový jazyk plus bod

Hodnotit bude současná metodická komise APUL a zástupce Czech snowboarding. Tzn. celkem 4 lidé, kdy každý bude moci udělit uchazeči 0-10 bodů na základě CV a informací z přihlášky.

Hodnocení jezdeckých schopností proběhne na základě vašich výsledků z kurzů, zaslaného videa nebo osobního setkání a ježdění s některým z členů metodické komise.

Závěrem chci říci, že všem, kteří mají co nabídnout, bychom rádi do budoucna umožnili s námi spolupracovat a podílet na vývoji snowboardingu v ČR. Nenechte se prosím odradit trochou papírování a pošlete svou přihlášku a CV na email: snowboarding@seznam.cz

 

Hezký zbytek zimy Vám přeje Šimon Svoboda, vedoucí snowboardového lektorského sboru