ZMĚNY V SYSTÉMU SNB VZDĚLÁVÁNÍ

20.11.2017 | Snowboarding | Šimon Svoboda

SNOWBOARDOVÁ SEKCE APUL PŘEŠLA NA ČTYŘSTUPŇOVÝ SYSTÉM VZDĚLÁVÁNÍ TAK, JAK TO UDĚLALI LYŽAŘI V LOŇSKÉM ROCE. VZNIKL KURZ D, KTERÝ JE NAŠÍM NEJNIŽŠÍM INSTRUKTORSKÝM LEVELEM. JEDNÁ SE O ÚVOD DO VÝUKY SNOWBOARDINGU V 5 DNECH.

V prosinci letošního roku tento kurz neotvíráme samostatně, ale vždy v kombinaci s nějakým jiným kurzem, aby absolventi našli dobré uplatnění v praxi.  V naší nabídce najdete kombinaci s kurzem D lyžování, s rozšiřujícím kurzem o výuce dětí nebo s přímým pokračováním k levelu C snowboarding.

Nároky kurzu D nejsou příliš vysoké a proto je to dobrá cesta, jak získat akreditovanou licenci instruktora snowboardingu. Tato výhoda skvěle funguje i v otvírané kombinaci D+C. Úroveň C je již vcelku náročná a zdaleka né všichni jsou na první pokus schopni ji splnit. Pokud nesplníte všechny zkoušky úrovně C máte velmi velkou šanci, že si odnesete alespoň licenci D a můžete jít legálně učit. Pokud splníte zkoušky úrovně C, máte v ruce licenci, která má váhu a spousta našich absolventů s ní učí i mimo ČR.

Kurz D+C je dohromady o dva dny delší než původní samostatný kurz C. Přibral některé prvky z úrovně B a to především z freestylu. Jedná se o základní freestylové prvky na sjezdovce a jízdu na switch. Zmenšuje se tedy skok mezi úrovněmi C a B, který byl pro některé kurzisty poměrně vysoký.

Další zásadní změna také kopíruje změny v lyžařské sekci. Hodnocení zkoušek bude počínaje letošními kurzy 10ti bodovým systémem. Přičemž 10 bodů je maximum. Zkoušky se v průběhu úrovní opakují, zvyšují se však nároky na splnění daného levelu, takže například u zkoušky na kurzu D musíte mít alespoň 2 body. Pokud ale máte schopnosti, můžete získat klidně 8 bodů požadovaných pro úroveň A, což je zpráva od nás pro Vás kde se ve zkoušeném prvku nacházíte v našem systému vzdělávání.

Na závěr video z loňského kurzu C.

 

 

Více informací o kurzech najdete na těchto stránkách v sekci snowboarding nebo přímo v Kalendáři akcí.

Všem přeji pohodovou zimu :)

Šimon Svoboda, vedoucí snowboardové metodické komise