LISTOPADOVÉ AKCE A PŘÍPRAVA NA SEZONU 2018/2019

19.10.2018 | Lyžování | Michael Turek

ŘÍJEN SE PŘEHOUPL DO SVÉ DRUHÉ POLOVINY A VŠICHNI JISTĚ NETRPĚLIVĚ OČEKÁVÁME PŘÍCHOD ZIMY A S NÍ I NAŠE PRVNÍ OBLOUKY. ČLENOVÉ APUL JIŽ TRADIČNĚ VELKOU ČÁST PODZIMNÍCH DNŮ TRÁVÍ NA SJEZDOVKÁCH LEDOVCŮ RETTENBACH A TIEFENBACH V RAKOUSKÉM SÖLDENU. NEBUDE TOMU JINAK ANI LETOŠNÍ PODZIM. POJĎME SI TEDY STRUČNĚ ŘÍCI NA CO SE MŮŽEME TĚŠIT, CO PRO NÁS LEKTOŘI CHYSTAJÍ A ZKRÁTKA SE TAK TROCHU NALADIT NA PRVNÍ LYŽOVAČKU.

V loňském roce metodická komise uvedla do praxe koncept s názvem „Podzimní akademie APUL“. Tento zdařilý model budeme po loňském úspěchu a pozitivních ohlasech realizovat i letos. Tematické workshopy formou půldenních bloků budou stejně jako v minulém roce zajištovat členové lyžařského lektorského sboru a účastníci si budou moci na místě vybírat z mnoha zajímavých témat. Namátkou například workshopy zaměřené na: krátké radiusy oblouků, rychlou jízdy a dlouhé oblouky, video analýzu, tipy a triky ve výuce, jízdu v boulích (pokud terén dovolí) atd. Večerní přednáška a promítání budou také jistě vítaným zpestřením této čtyřdenní akce. Cílem tohoto sezonního openingu je setkání členů APUL a přátelská atmosféra, která tuto tradiční podzimní akci vždy provází. Pro ty, kteří chtějí pojmout Podzimní akademii jako prolongační kurz, platí stejná pravidla jako v loňském roce. Každý, kdo se zúčastní minimálně pěti půldenních workshopů a večerní přednášky, automaticky získá prolongaci své konkrétní licence na další 3 roky bez ohledu na to, jak dlouho mu licence ještě platí. Malou letošní novinkou je to, že jsme umožnili přátelům, rodinným příslušníkům nebo partnerům účast na akci z pohledu čistě společenského, bez workshopů, bez prolongací. Zkrátka si přijet na tři dny jen zalyžovat s možností organizace ubytování a zvýhodněného skipasu.

Podzimní akademie APUL, má ale program mnohem širší. Uchazeči o lektorskou licenci „L“ zde mohou absolvovat závěrečný kurz pomyslné pyramidy vzdělávání. V případě úspěchu se poté zařadí do týmu lyžařských lektorů. Spolu s lektorským kurzem „L“ bude v Söldenu také ve stejné době probíhat i kurz licence „D“. Ten je sice na opačném pólu vzdělávacího schématu, ale je neméně důležitý, protože svým obsahem otevírá dveře budoucím lyžařským profesionálům a odhaluje jim krásy instruktorské profese. Osvědčený model symbiózy účastníků lektorského kurzu, kurzu „D“ a dobrovolníků z řad účastníků akademie nám v minulých letech dal skvělý obraz o tom, jak přínosné je vzdělání na určité úrovni propojovat a vzájemně spolupracovat. Kandidáti licence „D“ se tak budou moci setkat na kopci v přímé interakci s budoucími lektory, stejně tak jako budoucí lektoři budou moci, v rámci svého kurzu, předat něco ze svého vědění dobrovolníkům z řad účastníků akademie.

Ale APULí podzim není jen Podzimní akademie. Co nás čeká dále? Po prodlouženém „akademickém“ víkendu se postupně v Oetztalském údolí rozběhnou kurzy vyšších licencí APUL. Nejprve se sejdou účastníci kurzů „B“ a „A1“ a poté bude zahájen kurz licence „C“. Již nyní víme, že o všechny podzimní kurzy a akce je velký zájem, což nás všechny těší a velmi si vážíme zájmu o vzdělání APUL. Komu by tato „nálož“ kurzů a možností, jak se vzdělávat nestačila, může od 13. listopadu v Söldenu zůstat a proniknout do tajů jízdy v obřákových branách na kurzu Race Coach 1. Budeme se učit jezdit rychle, stavět trať pro obří slalom a spoustu dalšího. A poslední den si vše potvrdíme a dokážeme při testu v obřím slalomu.

Už se těšíte? Na viděnou v Söldenu! 

Podzimní Akademie APUL pro členy a další kurzy v prvním termínu:

31.10.– 4.11. 2018

Podzimní Akademie APUL (prolongace a workshopy s lektory APUL)

31. 10. - 4.11. 2018

Kurz APUL Lyžování L (kurz pro získání lektorské licence)

1. – 4. 11. 2018

První sníh - společné lyžování

1.– 6. 11. 2018 Kurz APUL Lyžování D (úvodní kurz pro instruktory lyžování)

 

Kurzy vyšších licencí APUL ve druhém termínu:

7.–13. 11. 2018

Kurz APUL Lyžování C (kurz pro instruktory lyžování druhé úrovně)

4.–13. 11. 2018

Kurz APUL Lyžování B (kurz pro instruktory lyžování úrovně ISIA)

4.–11. 11. 2018

Kurz APUL Lyžování A1 (první modul licence čtvrté úrovně - APUL A)

Více informací a přihlášky do kurzů zde