ÚSPĚCH NA ISIA WORLD CHAMPIONSHIPS SAMNAUN

10.05.2017 | Aktuality | Ludmila Knotová

MISTROVSTVÍ SVĚTA UČITELŮ LYŽOVÁNÍ, KTERÉ VŽDY JEDNOU ZA DVA ROKY POŘÁDÁ MEZINÁRODNÍ ASOCIACE UČITELŮ LYŽOVÁNÍ (ISIA), SE LETOS USKUTEČNILO VE DNECH  26. - 30. 4. 2017 VE ŠVÝCARSKÉM SAMNAUN.

Na této prestižní akci reprezentovala Českou republiku výprava Asociace profesionálních učitelů lyžování (APUL) složená z vedení APUL, dvou demoteamů a závodníků v individuálních disciplínách. Do závodů  byly  nominovány  2  týmy lyžařských škol, které v posledních 2 letech získaly titul na MČR APUL: Skol Max (Špindlerův Mlýn) a K+K (Janské Lázně). Celkem se za ČR zúčastnilo 20 osob, přičemž na mistrovství světa přijelo celkem přes 260 závodníků z 31 zemí.

Výprava APUL si vedla skvěle, získala dva tituly mistra světa! Kateřina Kočí (K+K) zvítězila v obřím slalomu žen nad 35 let a Zuzana Doležalová (K+K) vyhrála kategorii ve snowboard crossu. Velmi dobré umístění v obřím slalomu získali také Lucie Erlebachová – 14. místo, Martin Knot – 24. místo (kat. elite) a  Tomáš Gotvald  – 15. místo (kat. seniors) - všichni SKOL MAX.

V prestižní soutěži demoteamů obsadil tým lyžařské školy SKOL MAX  výborné  8. místo, když za nimi skončili takoví velikáni, jako švýcarský tým z Zermattu, Obertauern, Argentina, Japonci, Rusové,... Druhý tým z lyžařské školy K+K Janské Lázně skončil v soutěži družstev na 16. místě.

Kromě velmi dobrého vystoupení na svahu se APUL úspěšně prezentoval na odborném lyžařském work shopu a uspěl také na poli sportovní diplomacie – Jiří Kotaška byl znovu zvolen do prezidia ISIA.

Novým prezidentem ISIA se stal Vittorio Caffi z Irska a viceprezidentem pro Evropu zástupce německé asociace Valentin Kiedaisch.

Česká republika reprezentovaná APUL se na letošním mistrovství světa rozhodně neztratila a ukázala, že nejen při závodech, ale také po odborné a diplomatické stránce dokáže stále více posilovat svou prestiž.    

Oficiální fotky z MS v Samnau najdete zde

Na sestřih nezajímavějších momentů se můžete podívat zde - video

Výsledky Mistrovství jsou zde